Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2011 22:02 - Висши представители на Intel обсъждат еволюцията на компютърните технологии
Автор: karamecanii Категория: Новини   
Прочетен: 408 Коментари: 0 Гласове:
0



Intel Developer Forum: висши представители на Intel обсъждат  еволюцията на компютърните технологии и устройства, които влияят на ежедневието на хората.


Компанията подчерта ръста и иновациите в Embedded сегмента в Китай; новата ‘Oak Trail’ платформа за таблети и Intel AppUpSM Center:



  • Intel представи своята платформа от следващо поколение Intel® Atom™ за таблети “Oak Trail”,  която дава мощност на многообразие от таблети и мобилни embedded устройства.

  • Intel разкри планове за своята 32nm нетбук платформа от следващо поколение “Cedar Trail”.

  • Intel обяви съвместен център за иновации с Tencent*, който ще се фокусира върху платформи за мобилни компютърни технологии и нови сътрудничества за Intel AppUpSM център и програма за разработчици в Китай.

  • Intel разкри платформата за комуникационна инфраструктура от следващо поколение “Crystal Forest”, предназначена за приложения, контрол и обработка на данни processing върху Intel® архитектура.

  • Intel подчерта иновациите в embedded сегмента с близо една четвърт от embedded бизнеса произлиза от Китай в пазарните сегменти на комуникациите, дигиталните означения, сигурността, и транспорта.

  • Потвърждавайки поддръжката за Itanium, Intel ще разкрие процесора от следващо поколение Itanium, с кодово наименование “Poulson;” чиито доставки се очаква да започнат през 2012 г.


INTEL DEVELOPER FORUM, Пекин, 12 април 2011 г. –Висши представители на Intel Corporation обсъдиха днес еволюцията на персоналните компютри в светлината на засилващото се търсене за свързаност във всички аспекти на живота на хората.

Висшите представители на Intel, които очертаха няколко усъвършенствания в хардуера, софтуера и екосистемите, проектирани, за да доставят на потребителите по-богати и по-свързани изживявания с редица продукти и устройства, бяха Дъг Дейвис, вицепрезидент и генерален директор Intel Netbook and Tablet Group; Рене Джеймс, старши вицепрезидент и генерален директор, Intel Software and Services Group; и Тон Стийнмън, вицепрезидент и генерален директор на Intel Embedded and Communications Group, Сред анонсите беше и обявяването на  гама от таблетни устройства, базирани на новообявените процесори Intel® Atom™ Z670; новите сътрудничества за Intel AppUpSM център и Intel AppUp Developer Program в Китай; както и обявяването на платформата на Intel за комуникационна инфраструктура от ново поколение “Crystal Forest.”


Дъг Дейвис: Преоткриване на персоналните компютърни технологии при други устройства    По време на своята презентация Дъг Дейвис представи как придружаващите компютърни технологии, включително нетбуци, таблети и други устройства трансформират света в който живеем, чрез персонални, мобилни и свързани преживявания. Той описа как Intel през следващите 3 години ще ускори  продуктовата линия Intel Atom с темпове, надвишаващи тези на Закона на Мур, за да позволи удължаване живота на батерията, подобрена производителност и нови функции за невероятни изживявания на потребителите.

Дъг Дейвис разкри също и дългогочаквания процесор Intel® AtomTM Z670 и чипсет платформата Intel® SM35 Express, с предишно кодово наименование “Oak Trail,” в редица иновативни таблети и формати. Тези устройства ще бъдат на разположение от водещи клиенти от месец май с операционна система по избор, сред които Android*, Windows 7* и MeeGo*.

Като подчерта еволюцията на нетбуците, Дъг Дейвис разкри също и “Cedar Trail,” платформата на Intel от следващото поколение за нетбуци и базови настолни компютри. Базирана на водещата 32nm технология, “Cedar Trail” ще включва повече от 10 нови характеристики, които ще подобрят медията, графиката и потреблението на енергия в бъдещите нетбуци. Дизайнът на чипа, ефективността и най-новият производствен процес ще позволят появата на безвентилаторни, напълно вградени и по този начин ултра тънки устройства. Дъг Дейвис обяви, че още  нови характеристики ще бъдат разкрити в следващите месеци, а процесорът се очаква да се появи през втората половина на годината.


Рене Джеймс: Създаване на върховното изживяване за потребителя

В своята презентация, Рене Джеймс говори за прехода на Intel от компания за производство на полупроводници в компания за производство на персонални компютърни технологии, и подчерта важността, на осигуряването на завладяващи преживявания за потребителя в редица персонални компютърни устройства. За разработването и осигуряването на най-добрите преживявания, Рене Джеймс обяви сключването на стратегически отношения с Tencent* – най-голямата интернет компания в Китай за създаване на съвместен център за иновации, посветен на осигуряване на достъп до най-добрите в своя клас мобилни интернет преживявания. Инженерите от двете компании ще работят заедно за бъдещото развитие на мобилни компютърни платформи и други технологии.

Рене Джеймс с обяви също и нови сътрудничества за Intel AppUpSM център и Intel AppUp Developer Program в Китай, в помощ на създаването на иновационни приложения за Intel Atom-базирани устройства.,. Китайските партньори, които подпрепят това начинание включват Neusoft*, Haier* и Hasee* и Shenzhen Software Park*.


Тон Стийнман: Един свят с вградени “Embedded” иновации

Като една от най-бързо разрастващите се държави в света, Китай се превърна в център на Embedded иновациите, като близо една четвърт от Embedded бизнеса на Intel произлиза от Китай. В световен мащаб близо 30% от новите Intel embedded дизайни са конвертирани от различна архитектура, от които близо 50% процента са били в Китай. Компанията също наблюдава ръст на Intel Atom-базирани устройства с 4800 ангажимента за embedded дизайни, включително два от първите базирани на Atom автомобили, оборудвани с автосистема за информация и развлечение, които се появиха на китайския пазар през миналата година.

По време на своята презентация, Тон Стийнман подчерта успеха на Intel в сферта на embedded в Китай, и същевременно говори заза необходимостта от  плавно свързани, сигурни и увлекателни изживявания за потребителите с embedded устройства, като илюстрира визията на Intel за свързания град. Тон Стийнман описа тази визия със свързани устройства като киоски за билети за транспорта, дигитални знаци и системи за сигурност. Тон Стийнман говори също и за ангажираността на Intel в няколко проекта в Китай в пазарния сегмент на embedded  устройства като комуникации, цифрови знаци и транспорт, включително кампанията “Безопасен град” и решение за интелигентно наблюдение на трафика, разработено от Shanghai Bocom Intelligent Network Technologies Co Ltd*.

Тон Стийнман също така разкри подробности за платформата за комуникационна инфраструктура от следващо поколение с кодово наименование “Crystal Forest,” която позволява на клиентите да обработват информация, да контролират работните натоварвания и приложения на Intel® архитектури. Тон Стийнман завърши своето изложение като очерта ползите от новия процесор Intel® Atom™ Z670, който позволява преносими embedded устройства да бъдат използвани в индустриални среди с приложение в устройства като мобилни клинични асистенти и подсилени индустриални таблети и преносимиPOS устройства.


Предварителен преглед на втория ден от IDF Пекин

Вторият ден на Intel Developer Forum в Пекин ще включва презентация от Кърк Скоугън, вицепрезидент и генерален директор Intel Data Center Group. Кърк Скоугън ще разкрие, че процесорът от следващо поколение Intel Itanium, с кодово наименование “Poulson,” ще бъде доставян през 2012 г. и се очаква да предложи двойно по-добра производителност от настоящия процесор Intel® Itanium 9300, както и подобрено съотношение на производителност за ват, подобрена надеждност, и време на непрекъсната работа, както и възможност за обслужване.


Intel Developer Forum

IDF обхваща света на мобилността, дигиталното забавление, дигиталния дом, технологиите и изследванията. Провежда се в Китайския Национален Конгресен Център на 12 и 13 април 2011 г. Събитието е насочено към китайския пазар в подкрепа на местните иновации и лидерската позиция на Intel в индустрията в региона. Следващото събитие в програмата на IDF е тридневно събитие в Сан Франциско, което ще се проведе от 13 до 15 септември в Moscone Center West. За повече информация, моля посетете http://developer.intel.com/idf.



Източник: http://akademika.bg/2011/04/%d0%b2%d0%b8%d1%81%d1%88%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-intel-%d0%be%d0%b1%d1%81%d1%8a%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d1%82-%d0%b5%d0%b2%d0%be/



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: karamecanii
Категория: Новини
Прочетен: 1219974
Постинги: 1192
Коментари: 559
Гласове: 196
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930