Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2011 22:02 - Нов Intel® Atom™ процесор за таблети стимулира иновациите
Автор: karamecanii Категория: Новини   
Прочетен: 458 Коментари: 0 Гласове:
0



Нов Intel® Atom™ процесор за таблети стимулира иновациите при съпътстващите компютърни устройства.



  • Компанията очертава планове за ускоряване на лидерската позиция на Intel в сферата на производството с процесорната фамилия Intel® Atom™ и да се движи по-бързо, отколкото Закона на Муур. Над 35 иновативни “Oak Trail” дизайна от клиенти, сред които Evolve III*, Fujitsu Limited*, Lenovo*, Motion Computing*, Razer*, и Viliv* ще бъдат на разположение от месец май и през цялата 2011.



  • “Cedar Trail,” бъдещата платформа на Intel за нетбуци и базови настолни компютри, ще предоставя характеристики, сред които Intel® Wireless Music, Intel® Wireless Display, PC Synch и Fast Boot, както и подобрения в медиа, графиката и потреблението на енергия.



  • Иновация отвъд PC: Embedded Intel Atom Z670 създава по-малки, по-тънки, устройства без необходимост от вентилатор за мобилни клинични асистенти, индустриални таблети и преносими POS устройства.



  • Intel ускорява Atom продуктовата линия, за да се движи по-бързо от Закона на Муур, като предостави нови продукти на пазара, базирани на три процесорни технологии в следващите 3 години.



  • Atom платформите използват уникалната стратегия на Intel “операционна система по избор” за Google* Chrome* и Android*, MeeGo* и Windows*, която предоставя персонализирани изживявания.


image


София, 12 април 2011 г. – Intel Corporation обяви днес, че платформата Intel® Atom™, известна преди под кодовото наименование “Oak Trail,” сега е на разположение и устройства, базирани на нея ще започнат да се появяват от месец май и през цялата 2011. Над 35 иновативни дизайни на таблети и хибридни устройства от компании, сред които Evolve III*, Fujitsu Limited*, Lenovo*, Motion Computing*, Razer*, и Viliv* ще бъдат базирани на “Oak Trail” и ще работят с разнообразни операционни системи.


imageВ допълнение, на Intel Developer Forum в Пекин, компанията ще покаже първи подробности за своята 32nm Intel Atom платформа от следващо поколение, с кодово име “Cedar Trail.” Това решение ще помогне за появата на нова вълна от дизайни на безвентилаторни, без загряване, безшумни, елегантни и иновативни нетбуци и базови десктоп компютри, както и all-in-one дизайни.

“Новата Intel Atom ‘Oak Trail’ платформа, с последващата‘Cedar Trail’, са примери за нашия дългосрочен ангажимент да предоставяме удивителни персонални и мобилни изживявания с нетбук и таблет устройствата, като предоставя усъвършенствания на архитектурата, които водят до по-дълъг живот на батерията и по-висока производителност,” заяви Дъг Дейвис, вицепрезидент и генерален директор на Netbook and Tablet Group в Intel. “Ние ускоряваме продуктовата линия Intel Atom product, за да се движим по-бързо от Закона на Муур, като предоставяме нови продукти на по три процеса през следващите 3 години.”

Новият процесор Intel Atom Z670, част от платформата “Oak Trail”, предоставя подобрен video playback, бързо сърфиране в интернет и по-дълъг живот на батерията, без компромис с производителността. Богатото медийно изживяване с “Oak Trail” включва поддръжка за 1080p видео декодиране, както и HDMI. Платформата поддържа също и Adobe* Flash, който позволява богато съдържание и Flash-базирани игри.

С тези значителни подобрения в енергийно-ефективната производителност, процесорът Intel Atom Z670 позволява приложенията да работят с разнообразни операционни системи, включително Google* Android*, MeeGo* и Windows*. Тази уникална гъвкавост предоставя както нови изживявания, така и по-голям избор, когато става дума за дизайни на таблети и хибридни устройства, които комбинират най-добрите качества на нетбуците и таблетите.

Платформата също помага за предоставянето на по-малки, по-тънки и по-ефективни устройства, чрез поставяне на интегрираната графика и контролера на паметта директно върху процесорната пластина. Процесорът е 60% по-малък от предишните поколения с lower-power дизайн за устройства без вентилатори, както и с издържливост на батерията достигаща цял ден 1. Допълнителни характеристики включват Intel® Enhanced Deeper Sleep,  който спестява повече енергия в периоди на бездействие, както и оптимизирана Intel SpeedStep® technology. Интегрирана машина за HD декодиране позволява плавен 1080p HD video playback за част от потреблението на енергия.

В допълнение, Intel Atom Z670 процесорите са идват с Intel® SM35 Express Chipset, който предоставя дизайн без съдържание на олово 2, и без съдържание на халоген3  с високоскоростен USB 2.0 за по-висока производителност и Intel® High-Definition Audio, за да направят възможен първокласен звук за домашно кино.

Идеален също за дизайни с малък form-factor и за преносими embedded дизайни, платформата предоставя отлично решение за редица таблети за приложение в търговията на дребно, медицината и индустрията. Решения като мобилните клинични асистенти позволяват на медицинския персонал директно да въвежда данни в електронните досиета на пациентите, за да се избегне използването на диаграми на хартия. Това може да доведе до намаляване на грешките, по-добър работен процес, по-висока производителност и намаляване на употребата на хартия и допълнителни разходи. В допълнение към Intel Atom Z670, Intel предлага Intel® AtomTM processor Z650 за embedded устройства със 7-годишен жизнен цикъл, поддържащ операционните системи Windows и MeeGo.

Базирана на водещата 32нм процесорна технология на Intel, следващото поколение платформа “Cedar Trail” ще има подобрения в графичните възможности, включително поддръжка за Blu-ray 2.0, специална медия машина за пълен 1080p playback и допълнителни опции за дигитален дисплей, включително HDMI output и DisplayPort. Новите характеристики ще включват Intel® Wireless Music, Intel® Wireless Display, PC Synch и Fast Boot. В допълнение, усъвършенстванията, направени при потреблението на енергия и TDP ще позволят дизайни без вентилатори с по-дълъг живот на батерията. Това означава по-добра акустика, без жуженето на вентилатора и подобрена здравина и естетика на дизайна. Intel в момента изпраща мостри от “Cedar Trail” на всички основни производители на оригинално оборудване (OEM и ODM). Потребителите могат да очакват новото поколение на иновативните мобилни и десктоп дизайни, базирани на платформата “Cedar Trail” през втората половина на 2011.


Фактологична информация

Следващото поколение процесорна платформа Intel® Atom™ за таблети и нетбуци без вентилатор вече са на разположение. imageIntel обяви процесорната платформа от следващо поколение за таблети и нетбуци без вентилатор Intel® Atom™, с предишно кодово наименование “Oak Trail.” Изградена с цел да се използва в таблети и нетбуци imageбез вентилатор, характеристиките на тази платформа включват интегрирана графика и контролер за паметта, вграден директно в процесорната пластина, с по-ниско TDP за по-тънки устройства и за такива без вентилатор, с по-ниска консумация на енерия за по-дълъг живот на батерията, и значително по-малък размер за по-малки и по-компактни системни конфигурации.


Процесорът Intel Atom Z670 е базиран микроархитектурата с ниско потребление на енергия Intel Atom и е произведен по 45nm High-k Metal Gate технология на Intel. Архитектурата ще позволи избор на операционна система, сред които Windows*, Android*, и MeeGo*.


От какво се състои новата платформа:

Процесор Intel® Atom™ Z670 за таблети и нетбуци без вентилатор: Нов процесор Intel Atom с ниска мощност и интегрирана графика вградени в CPU.

Чипсет Intel® SM35 Express: Чипсет с ниско потребление на енергия.

Интеграцията и 45-нанометровият производствен процес позволяват значително по-малък общ размер на пакета, подобрена производителност и по-ниско потребление на енергия.


Ключови характеристики на процесора Intel Atom Z670 за таблети и нетбуци без вентилатор:

Процесор с малък Form Factor Processor Package Size: Micro-Flip чип пакетът е с 60% по-малък (13.8mm x13.8mm) от този image на предишното поколение процесори за нетбуци (22mm x 22 mm). В него не се използват олово1 и халоген2. Това спестява пространство в системната конфигурация за много по-тънък индустриален дизайн с по-малки размери, който позволява по-малки формати

Нисък Thermal Design Power (TDP): Ниският TDP от 3W позволява по-тънки, компактни и мобилни нетбуци без вентилатор чрез намаляване на изискванията за охлаждане.

Подобрена Intel® Deeper Sleep (C4/C4E/C6): Спестява енергия чрез превръщане на imageданните в кеша в системна памет по време на периоди на пасивност за намаляване потреблението на енергия като позволява удължаване живота на батерията.

Подобрена Intel SpeedStep® технология: Множество операционни точки на волтажа и честотата осигуряват оптимална производителност при най-ниско потребление на енергия, позволявайки по-добра съпоставимост на производителността според изискванията на приложението.

Интегрирана графика и контролер на паметта: Интегрираната графика на Intel® Graphics Media Accelerator 600, комбинирана с интегриран контролер на паметта осигурява подобрена производителност и реакция на системата.

HD Playback: интегриран хардуерен ускорен декодер, който позволява гладко HD (до 1080p) възпроизвеждане на видео и стрийминг само с част от консумираната енергия.

Подобрени Data Prefetcher и Register Access Manager: Предвижда данни, от които процесорът вероятно ще има нужда и съхранява информацията в L2 кеш, което в резултат подобрява производителността след като не е необходимо процесорът да чака толкова за данни.


Ключови характеристики в чипсета Intel® SM35 Express за нетбуци и базови модели настолни компютри:

Малки Form Factor чипсет пакети: единичният пакет без съдържание на олово1 и халоген2 с размери 14x14mm е с 30% по-малък от този на предишното поколение чипсети за нетбуци (17x17mm).

Serial ATA (SATA): високоскоростен интерфейс за съхранение поддържа по-високи трансферни нива заimage подобрен достъп до данни.

Universal Serial Bus (USB): високоскоростен USB 2.0 осигурява по-голямо подобрение на производителността със скорост на данните с до 480 Mbps и с до 4 USB 2.0 порта.

Intel® High Definition Audio: интегрирана аудио поддръжка позволява висококачествен звук за домашното кино и  предоставя усъвършенствани характеристики като множество аудио канали и предефиниране на задачите

Медиен интерфейс с висока резолюция (HDMI): Подържа HDMI 1.3a с до 1080p и защита на съдържанието с висока резолюция (HDCP 1.3).

Secured Digital Input/Output: SDIO 2.0 и eMMC 4.3 поддръжка за ниско потребление на енергия, оптимизирани компоненти за мобилност.

За повече информация, видео, снимки и сравнителни тестове, моля посетете www.intel.com/newsroom/atom.



Източник: http://akademika.bg/2011/04/%d0%bd%d0%be%d0%b2-intel%c2%ae-atom%e2%84%a2-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%86%d0%b5%d1%81%d0%be%d1%80-%d0%b7%d0%b0-%d1%82%d0%b0%d0%b1%d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%b8-%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bc%d1%83%d0%bb%d0%b8%d1%80/



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: karamecanii
Категория: Новини
Прочетен: 1220521
Постинги: 1192
Коментари: 559
Гласове: 196
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930