Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2010 12:00 - Intel и други водещи компании разкриват нова мисия в „облака” – Open Data Centers
Автор: karamecanii Категория: Новини   
Прочетен: 524 Коментари: 0 Гласове:
0



По време на събитието на CERN Globe for Science and Innovation, Intel Corporation разкри няколко нови инициативи в рамките на своята визия “Cloud 2015”, която има за цел да направи интернет изчисленията, базирани на облака, по-съвместими, сигурни и улеснени.
Визията на Intel Cloud 2015 има три ключови елемента: „федеративен” облак, който позволява на бизнеса да споделя данни във вътрешни и външни облаци; „автоматизирана” мрежа, която автоматично предоставя сигурно движение на приложения и ресурси, което значително ще подобри енергийната ефективност в центровете за данни; и облаци, приложими за компютри и други устройства, които „разбират” клиента, като знаят какви приложения, команди и процеси за изчисления трябва да се случат в облака или във вашия лаптоп, смартфон или друго устройство и по този начин вземат под внимание уникалните характеристики на потребителя и устройството, за да оптимизират максимално онлайн изживяването.
Intel ще подкрепи тези цели, като създава софтуер и вгражда нови възможности в процесорите Intel® Xeon®, които включват характеристики като Intel® Virtualization Technology (Intel® VT) и Intel® Trusted Execution Technology (Intel® TXT) – които формират базата на днешните компютърни изчисления в облака.
Open Data Center Alliance
Една от стъпките за Cloud 2015 е създадената с помощта на Intel коалиция Open Data Center Alliance от над 70 водещи бизнес организации, които взети заедно представляват годишна ИТ инвестиция от повече от $50 милиарда и в момента работят върху изследвания и проекти, свързани с облака. Членовете на управляващия комитет на алианса включват BMW*, China Life*, Deutsche Bank*, J.P. Morgan Chase*, Lockheed Martin*, Marriott International, Inc.*, National Australia Bank*, Shell*, Terremark* и UBS*. Алиансът ще положи основите на бъдещи хардуерни и софтуерни изисквания, които ще доведат до по-отворени и съвместими решения в облака и центровете за данни. В ролята си на съветник Intel играе уникална роля в алианса, чиито първоначални членове нарочно са предимно компании за крайни потребители, а не технологични доставчици.
Intel подкрепя визията и целите на Open Data Center Alliance и планира да предостави продукти и решения, които са в синхрон с тези цели. Intel ще работи със своите хардуерни и софтуерни партньори, като ангажира индустрията да направи нововъведения при отворените стандарти, предлагайки по-голяма бързина за следващия етап на интернет, както и отворен, съвместим и сигурен облак, който ще даде възможност за бизнес, филмови, гейминг, музикални, социални и други бъдещи интернет услуги от следващо поколение.
“Индустрията има възможност да ускори потенциала на компютърните изчисления в облака, като предложи още по-добра индустриална икономика чрез тази трансформация”, каза Кърк Скогън, вицепрезидент и управляващ директор на Intel Data Center Group. “В лицето на Open Data Center Alliance сега водещите бизнес организации в цял свят са фокусирани и активно ангажирани с Intel и високотехнологичната индустрия, ускорявайки решенията за ключовите предизвикателства на облака. Сървърната индустрия преживя удивителна трансформация от въвеждането на Intel Pentium® Pro през 1995 г. и нашата цел е да гарантираме, че изчисленията в облака ще продължат да предоставят новаторска икономика на базата на същия фундаментален принцип — иновации с отворени и съвместими стандарти.”
Intel Cloud Builders
Целта на програмата Intel® Cloud Builders е да предложи път към визията Cloud 2015. Intel обяви значително разширяване на тази програма, обединяваща водещи партньори в областта на системните и софтуерните решения, които да предоставят доказани рецепти за изграждане на облака и практически насоки как се въвежда, поддържа и оптимизира инфраструктурата на един облак.
Докато алиансът определя бъдещите изисквания за инфраструктурата на облака, програмата Intel Cloud Builders ще помогне на тези изисквния да „оживеят” с цялостни решения. В момента програмата има общо 20 препоръчителни архитектури и още няколко са на път да бъдат в наличност. Тя представлява общност от най-ключовите доставчици на технологии за облака, в т.ч. Canonical*, Cisco*, Citrix*, Dell*, EMC*, Enomaly*, Eucalyptus Systems*, Gproxy*, HP*, IBM*, Intel, Joyent*, Microsoft*, NetApp*, NetSuite*, Novell*, Parallels*, Red Hat*, Univa* и VMware*.

Intel и други водещи компании разкриват нова мисия в „облака” – Open Data Centers

АКЦЕНТИ:• Intel очерта три основни елемента на своята визия за „Cloud 2015”: свят на съвместими „федеративни” облаци; „автоматизирано” движение на софтуерни приложения и ресурси; облаци, приложими за компютри и различни устройства, които „познават” клиентите и знаят какви процеси на обработка трябва да се случат в облака или на вашия лаптоп, смартфон или друго устройство.• Intel подпомага създаването на Open Data Center Alliance от над 70 водещи международни бизнес организации, обединени от Intel, който ще създаде „пътна карта” за стимулиране на съвместимостта, гъвкавостта и индустриалните стандарти за центровете за данни в облака и тези от следващо поколение. Open Data Center Alliance представлява инвестиция от над $50 милиарда под формата на годишна ИТ инвестиция.• Intel представи Intel® Cloud Builders, които включват 20 от водещите в света хардуерни и софтуерни производители, които ще отделят ресурси, за да стимулират иновациите и да улеснят въвеждането, употребата и споделянето на облаци.• Процесорите Intel® Xeon® вече са включени във всеки девет от 10 сървъра и предлагат характеристики като „умна” енергийна ефективност, Intel® Virtualization Technology и Intel® Trusted Execution Technology, които са изключително подходящи за изчисления в облака.


София, 27 октомври 2010 г. – По време на събитието на CERN Globe for Science and Innovation, Intel Corporation разкри няколко нови инициативи в рамките на своята визия “Cloud 2015”, която има за цел да направи интернет изчисленията, базирани на облака, по-съвместими, сигурни и улеснени.Визията на Intel Cloud 2015 има три ключови елемента: „федеративен” облак, който позволява на бизнеса да споделя данни във вътрешни и външни облаци; „автоматизирана” мрежа, която автоматично предоставя сигурно движение на приложения и ресурси, което значително ще подобри енергийната ефективност в центровете за данни; и облаци, приложими за компютри и други устройства, които „разбират” клиента, като знаят какви приложения, команди и процеси за изчисления трябва да се случат в облака или във вашия лаптоп, смартфон или друго устройство и по този начин вземат под внимание уникалните характеристики на потребителя и устройството, за да оптимизират максимално онлайн изживяването.Intel ще подкрепи тези цели, като създава софтуер и вгражда нови възможности в процесорите Intel® Xeon®, които включват характеристики като Intel® Virtualization Technology (Intel® VT) и Intel® Trusted Execution Technology (Intel® TXT) – които формират базата на днешните компютърни изчисления в облака.

Open Data Center AllianceЕдна от стъпките за Cloud 2015 е създадената с помощта на Intel коалиция Open Data Center Alliance от над 70 водещи бизнес организации, които взети заедно представляват годишна ИТ инвестиция от повече от $50 милиарда и в момента работят върху изследвания и проекти, свързани с облака. Членовете на управляващия комитет на алианса включват BMW*, China Life*, Deutsche Bank*, J.P. Morgan Chase*, Lockheed Martin*, Marriott International, Inc.*, National Australia Bank*, Shell*, Terremark* и UBS*. Алиансът ще положи основите на бъдещи хардуерни и софтуерни изисквания, които ще доведат до по-отворени и съвместими решения в облака и центровете за данни. В ролята си на съветник Intel играе уникална роля в алианса, чиито първоначални членове нарочно са предимно компании за крайни потребители, а не технологични доставчици.Intel подкрепя визията и целите на Open Data Center Alliance и планира да предостави продукти и решения, които са в синхрон с тези цели. Intel ще работи със своите хардуерни и софтуерни партньори, като ангажира индустрията да направи нововъведения при отворените стандарти, предлагайки по-голяма бързина за следващия етап на интернет, както и отворен, съвместим и сигурен облак, който ще даде възможност за бизнес, филмови, гейминг, музикални, социални и други бъдещи интернет услуги от следващо поколение.“Индустрията има възможност да ускори потенциала на компютърните изчисления в облака, като предложи още по-добра индустриална икономика чрез тази трансформация”, каза Кърк Скогън, вицепрезидент и управляващ директор на Intel Data Center Group. “В лицето на Open Data Center Alliance сега водещите бизнес организации в цял свят са фокусирани и активно ангажирани с Intel и високотехнологичната индустрия, ускорявайки решенията за ключовите предизвикателства на облака. Сървърната индустрия преживя удивителна трансформация от въвеждането на Intel Pentium® Pro през 1995 г. и нашата цел е да гарантираме, че изчисленията в облака ще продължат да предоставят новаторска икономика на базата на същия фундаментален принцип — иновации с отворени и съвместими стандарти.”Intel Cloud BuildersЦелта на програмата Intel® Cloud Builders е да предложи път към визията Cloud 2015. Intel обяви значително разширяване на тази програма, обединяваща водещи партньори в областта на системните и софтуерните решения, които да предоставят доказани рецепти за изграждане на облака и практически насоки как се въвежда, поддържа и оптимизира инфраструктурата на един облак.Докато алиансът определя бъдещите изисквания за инфраструктурата на облака, програмата Intel Cloud Builders ще помогне на тези изисквния да „оживеят” с цялостни решения. В момента програмата има общо 20 препоръчителни архитектури и още няколко са на път да бъдат в наличност. Тя представлява общност от най-ключовите доставчици на технологии за облака, в т.ч. Canonical*, Cisco*, Citrix*, Dell*, EMC*, Enomaly*, Eucalyptus Systems*, Gproxy*, HP*, IBM*, Intel, Joyent*, Microsoft*, NetApp*, NetSuite*, Novell*, Parallels*, Red Hat*, Univa* и VMware*.



Източник: http://www.akademika.bg/2010/10/intel-%d0%b8-%d0%b4%d1%80%d1%83%d0%b3%d0%b8-%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b5%d1%89%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b8-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d0%bd%d0%be/


Тагове:   open,   нова,   Intel,   мисия,   „облака”,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: karamecanii
Категория: Новини
Прочетен: 1218045
Постинги: 1192
Коментари: 559
Гласове: 196
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031