Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2010 12:36 - Intel отчита тримесечие с $11 милиарда приходи за първи път
Автор: karamecanii Категория: Новини   
Прочетен: 528 Коментари: 0 Гласове:
0



Intel Corporation обяви днес, че за третото тримесечите приходите надвишават $11 милиарда за първи път, ръст с 18%, спрямо същия период на миналата година до $11.1 милиарда. Компанията отчете печалба от основна дейност в размер на $4.1 милиарда, нетна печалба от $3.0 милиарда и печалба за акция (EPS) от 52 цента.

“Резултатите на Intel за третото тримесечие поставят рекорд за всички времена по приходи и печалба от основна дейност,” заяви Пол Отелини, президент и главен изпълнителен директор на Intel. “Тези резултати бяха в следствие на стабилно търсене от страна на корпоративни клиенти, продажбите на нашите водещи продукти и продължаващия ни растеж на нововъзникващи пазари. Като гледаме в бъдещето, ние продължаваме да виждаме здравословно търсене за компютърни продукти от всички типове и сме изключително развълнувани за нашите процесори от следващо поколение с кодово име Sandy Bridge, и множеството нови дизайни, свързани с нашите процесори Intel® Atom™ във всичко от новите Google TV* – до широк диапазон от таблети, базирани на Windows*, Android* и MeeGo* операционни системи.”


Акценти за Q3 2010

• Приходите на PC Client Group бяха с ръст от 3% спрямо второто тримесечие на годината, с рекордни приходи от мобилни микропроцесори.

• Приходите на Data Center Group отбелязаха повишение с 3% спрямо второто тримесечие на годината, с рекордни приходи от сървърни микропроцесори.

• Приходите от Intel® Atom™ микропроцесори и чипсети бяха $396 милиона, спад с 4% спрямо второто тримесечие на годината.

• Средната продажна цена (ASP) за микропроцесорите беше сравнително без промяна спрямо второто тримесечие на годината и значително по-висока спрямо третото тримесечие на миналата година.

• Брутният маржин беше 66 процента, в съответствие с ревизираните очаквания на компанията от 65 до 67 процента.

• Разходите за развойна дейност (R&D) плюс сливания и придобивания (MG&A) бяха $3.2 милиарда, в съответствие с очакванията на компанията.

• Нетната печалба от инвестиции и лихви и други беше $115 милиона, по-ниска от ревизираните очаквания на компанията за $175 милиона.

• Ефективната данъчна ставка беше 30.5 процента, малко под очакванията на компанията за около 32 процента.


Бизнес прогнози

Прогнозите за четвъртото тримесечие не включват ефекти от придобивания, продажби или други подобни сделки, които могат да бъдат приключени след 12 октомври 2010 г.


Q4 2010

• Приходи: $11.4 милиарда, плюс или минус $400 милиона.

• Брутен маржин: 67 процента, плюс или минус няколко процентни пункта

• Разходите за развойна дейност (R&D) плюс сливания и придобивания (MG&A): приблизително $3.2 милиарда.

• Влиянието на инвестиции, лихви и други: приблизително $20 милиона печалба.

• Обезценка: Приблизително $1.1 милиарда.

• Данъчна ставка: Приблизително 31 процента.

• Капиталови разходи за цялата година: $5.2 милиарда, плюс или минус $200 милиона.


Статус на бизнес прогнозите

През тримесечието корпоративните представители на Intel могат да повторят бизнес прогнозите по време на лични срещи с инвеститори, инвестиционни анализатори, медии и други. От края на работния ден на 24 ноември до публикуването на информация за приходите на компанията за третото тримесечие Intel ще бъде в „тих период”, през който бизнес прогнозите, включени в съобщенията за медиите на компанията, и документите за Комисията по ценни книжа и обмен трябва да се приемат за изминали, включващи информация от преди тихия период и неактуализирана от компанията.


Рискови фактори

Настоящите изявления и други в този документ, които се отнасят до планове и очаквания за четвъртото тримесечие, цялата 2010 година и бъдещето, са изявления за бъдещето, които включват редица рискове и несигурност. Много фактори могат да повлияят на действителните резултати на Intel, и разлики от настоящите очаквания на Intel по отношение на такива фактори могат да причинят действителните резултати да се различават значително от тези, изразени в тези изявления за бъдещето. В момента Intel счита следните неща като важни фактори, които могат да причинят значителни различия между действителните резултати и очакванията на корпорацията.

• Търсенето може да се различава от очакванията на Intel, поради фактори, сред които промени в бизнес и икономическите условия; отношението от страна на потребителите към продуктите на Intel и конкурентните предложения; промени в методите за поръчки, включително отмяна на поръчки и промени в нивото на наличностите при клиентите.

• Intel работи в индустрии с интезивна конкуренция, които се характеризират с висок процент на разходи, които са фиксирани, или трудни за намаляване в краткосрочен план, и същевременно са с променливо и трудно за прогнозиране продуктово търсене. Приходите и брутният маржин процент се влияят от времето по което се представят новите продукти на Intel и от търсенето за и приемането на пазара на продуктите на Intel; действията предприети от конкурентите на Intel, включително продуктови предложения и представяне, маркетингови програми и ценови натиск, както и отговорът на Intel на тези действия; дефекти или прекъсване на доставките на материали и ресурси; и способността на Intel бързо да отговори на технологичните развития и да включва нови функции в своите продукти.

• Брутният маржин процент може да се различава значително от очакванията, на базата на промени в нивото на приходи; продуктов микс и цени; разходи за стартиране, вариации при оценката на продуктовия каталог, включително вариации, свързани с времето на квалифициране на продуктите за продажба, производствените обеми; промени в разходите за единица; отчисления на дълготрайни активи, включително производствени, асемблиране/тестване и нематериални активи; времето и производствения план и свързаните с това разходи; и оползотворяване на капацитета.

• Разходите, и особено определени разходи за маркетинг и компенсации, както и за преструктуриране и такси за отчисления, варират в зависимост от нивото на търсене за продуктите на Intel и нивото на приходи и печалби.

• Очакванията за нивото на данъците се базират на настоящите данъчни закони и настоящите очаквания за печалби. Нивото на данъците може да бъде повлияно от юрисдикцията, под която печалбите са определени като получени и обложени; промените в предвидените кредити, ползи и намалявания, разрешаването на въпроси от страна на данъчни одити от редица данъчни власти, включително плащането на лихви и наказателни лихви, както и способността да се реализира отлагане на данъчни активи.

• Печалбите или загубите от ценни книжа, лихви и други може да варира спрямо очакванията, в зависимост от приходите и загубите, реализирани от продажбата или замяната на ценни книжа, печалбите и загубите от инвестиции, такси за отчисления, свързани с дългови ценни книжа, както и за други инвестиции; лихвените проценти, и промени в реалната стойност на деривативи.

• Голяма част от нашето non-marketable инвестиционно порфолио е концентрирано в компании от пазарния сегмента на flash паметите и спадовете в този пазарен сегмент, или промените в управленските планове по отношение на нашите инвестиции в този пазарен сегмент, могат да доведат до значителни такси за отчисления, и да повлияят на таксите за преструктуриране, както и на печалбите/загубите от инвестиции, лихви и други.

• Резултатите на Intel могат да бъдат повлияни и от разнообразни икономически, обществени, политически и физически/инфраструктурни условия в страните, където Intel, нейните клиенти или доставчици оперират, включително военни конфликти и други рискове за сигурността, природни бедствия, сривове в инфраструктурата, опасения за здравето и промени в обменните курсове.

• Резултатите на Intel могат да бъдат повлияни от времето, по което се приключват сделки за придобивания, или продажби.

• Резултатите на Intel може да бъдат повлияни и от различни ефекти, свързани с грешки и дефекти при продуктите (отклонения от публикуваните спецификации), и от законови и регулаторни въпроси, свързани с интелектуална собственост, акционери, потребители, антитръстови и други въпроси, като законовите и регулаторни въпроси, описани в отчета на Intel, депозиран в SEC. Едно неблагоприятно решение може да включва парични щети или нареждания, забраняващи ни да произвеждаме или продаваме един или повече продукти, да използваме определени бизнес практики и да повлияят на нашата възможност да проектираме нашите продукти или да изискват други мерки като задължително лицензиране на интелектуална собственост.


Подробна дискусия на тези и други фактори, които биха могли да повлияят резултатите на Intel е включена в документите, депозирани от Intel в SEC, включително и отчет Form 10-Q за фискалното тримесечие, което приключи на 26 юни 2010 година.


Intel (NASDAQ: INTC) е световен лидер в компютърните иновации. Компанията проектира и изгражда най-важните технологии, които служат за основа на компютърните устройства в света. Допълнителна информация за Intel е на разположение на адрес www.intel.com/pressroom и blogs.intel.com.

Intel, логото на Intel logo, и Intel Atom са търговски марки на Intel Corporation в САЩ и други страни.

* Други имена и марки могат да бъдат собственост на други.



Източник: http://www.akademika.bg/2010/10/intel-%d0%be%d1%82%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b0-%d1%82%d1%80%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d1%81%d0%b5%d1%87%d0%b8%d0%b5-%d1%81-11-%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%b0%d1%80%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%85%d0%be/


Тагове:   път,   Intel,   милиарда,   отчита,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: karamecanii
Категория: Новини
Прочетен: 1220412
Постинги: 1192
Коментари: 559
Гласове: 196
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930